Merhaba Arkadaşlar
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Forumda Ekran kartı güncel olmadığı için oyunlarda çok hata alan arkadaşlarımız var bunlar için anlatımı yapıyorum.
1- Ekran kartlarının driverları çipsetine göredir. 2 adet chipset vardır. ATI ve NVIDIA. Biz ekran kartımızın hangisi olduğunu biliyorsak işimiz kolay. Bilmiyorsak şöyle öğreneceğiz;
Başlat>Çalıştıra dxdiag yazıyoruz;
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Üstten ekran sekmesine geliyoruz ve:
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Böylece çipsetin markasını bulmuş olduk. Şimdi;
ATI çipsetli ekran kartlarınız için bu linke girin:[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]buradan aşşağıda windowsunuzu seçin (xp/vista) sonra modeli (radeon vs) ve serisini. Serisi Tam yazmaz mesela benim ekran kartım 3650 ise 3600 serisini seçeceksiniz sonra go tuşuna basın çıkan sayfada option 1deki downloada basın ve indirin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sonrada kurun tamamdır.
Nvidia çipsetli ekran kartlarınız için bu linke girin:[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Burda yukarıdan ilk olarak tipi (geforce vs.) sonra seriyi sonrada ekran kartınızın tam modelini seçin. Sonrada windows xp/vista yani işletim sisteminizi seçin, dile ellemeyin türkçe yok zaten
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] searcha basıp çıkan sayfada download seçeneğine tıklayın ve inen dosyayı kurun
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]